Okategoriserade

Glutenfritt fröknäcke

Jag tycker det är roligt att experimentera lite i köket och försöker komma på minst en ny rätt att laga varje vecka. Dock har jag några favoriter som jag alltid återkommer till och när det gäller bröd så är det just detta glutenfria fröknäcke som jag aldrig tröttnar på, det är så otroligt gott och enkelt!

 

När jag bakar fröknäcke så gör jag alltid två plåtar på en gång. Det går så snabbt att slänga ihop, det som tar tid är att grädda det i ugnen så det är lika bar att köra. Jag använder varmluftsugn men byter ändå plats på plåtarna efter halva tiden för att de ska bli jämnt gräddade. Jag använder också alltid majsmjöl i smeten, jag tycker de blir alldeles för smuliga om man bara kör olika typer av fröer. Tänk på att verkligen kavla ut dem tunt, blir de för tjocka så blir de sega istället för knäckiga.

DSC08669Glutenfritt knäckebröd

Recept 2 plåtar

4 dl kokt vatten

1 dl olja

2 dl sesamfrö

2 dl solrosfrö

2 dl pumpakärnor

2 dl majsmjöl

1 dl hela linfrön

1 nypa salt

 

Blanda ihop allt till en smet, låt svalna 10 minuter och bred ut på bakplåtspapper. Grädda 60 minuter på 150 grader men håll koll i ugnen de sista 10 minuterna, alla ugnar är ju så olika så tid och temperatur kan behöva justeras lite!

 

Är ni sugna på fler inspirerande recept så kolla in min kokbok, den är full av snabba och nyttiga recept som passar perfekt i vardagen. Ni hittar den i min webbshop.

DSC08677Glutenfritt knäckebröd

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *