Okategoriserade

Vidareutbildning personlig tränare

I veckan var jag en dag i Göteborg och jobbade, som jag brukar. Jag tar emot Pt-kunder på Eminent hälsostudio på avenyn varje tisdag men den här veckan var jag även uppe i Skatås och höll en vidareutbildning för personliga tränare. Det var Göteborg stad som bjudit in mig till deras inspirationsdag för personliga tränare, gyminstruktörer och coacher på de gym som kommunen driver dvs Skatås, Lundby och Kviberg.

 

När jag håller den här typen av vidareutbildning för personliga tränare som redan jobbar aktivt i branschen så fokuserar jag mycket på att ge dem nya redskap, som höjer deras kompetens och ger deras klienter ett större mervärde, jag vill att de tränare som deltar på kursen ska gå därifrån med nya verktyg, nya infallsvinklar och en bredare kunskap än innan utbildningen. Det är ett otroligt inspirerande uppdrag!

092717Utbildning personlig tränare092717Vidareutbildning personlig tränare_1

Den här gången fokuserade vi nästan uteslutande på screening, dvs den analys jag gör med varje ny klient vid vårt första pass ihop, ett sätt att mäta styrkor och svagheter i kroppen, titta på var det finns stelheter som behöver jobbas bort och om det finns några obalanser mellan höger/vänster eller över/underkropp som idag eller framtiden kan leda till problem för klienten. Screeningen är otroligt användbar för tränaren som en utgångspunkt för klientens nuläge, vad träningen behöver fokuseras på och vilka delar som måste tas om hand innan större mål som viktnedgång, personbästa på milen eller att ta 100 kg i marklyft kan genomföras. Man kan säga att det är tränarens sätt att kunna arbeta med sin klient inifrån och ut.

 

Jag håller den här typen av utbildningar ganska ofta, jag har utbildat PTs i Örebro och Stockholm, gruppträningsinstruktörer på mindre orter som Dalstorp och Grimsås och ger varje termin mina coacher som leder min löparskola en genomgång av de principer jag arbetar efter och hur jag ser på kroppen och hälsan som en helhet. Det är en väldigt rolig del av mitt arbete!

092717Vidareutbildning personlig tränare_2

092717Vidareutbildning personlig tränare

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *