Livsinspiration,  Okategoriserade

Att hitta lugnet i naturen

I våras flyttade vi från landet in till stan. Det var ett praktiskt beslut då mitt jobb innebär mycket resande och jag behöver vara nära tåg, bussar och flyg för att det ska fungera i vardagen, men det handlade också om att frisätta tid från trädgårdsarbete till att umgås mer med varandra och göra roliga saker.

 

Jag ångrar inte det beslutet en enda sekund, men visst kan jag sakna närheten till naturen. Som tur är så bjuder Borås på massor av fantastisk natur precis intill knuten och jag njuter av att kunna andas frisk luft, höra fågelkvitter, ta en promenad eller löptur och bara koppla av i alla fina områden som finns. Just nu håller jag på att utforska för fullt, jag har massor kvar men det gör mig verkligen glad att faktiskt inte behöva välja mellan att ät kakan och ha den kvar!

 

Var hittar du ditt lugn i en stressig vardag? Berätta gärna!

DSC08654Pickesjön

DSC08661Pickesjön

1

0 kommentarer

 • Carro

  Jag skulle nog inte fixa att bo i stan. Bor på landet och vill helst ännu längre ut i skogen än idag. Bor nära öppna fält men inte nära till skogen.
  Trädgården går snabbt. Mycket gräs och bärbuskar så tar trädgårdsskötseln minimalt med tid 😉
  Mitt lugn är egentligen på hästryggen men i brist på det så på jogging/promenad i skogen eller numera även yogamattan.

  • Madeleine Rybeck

   Det är nog olika hur man är. Vi hade gigantisk tomt, tog 1,5 h med åkgräsklippare varje gång och typ 2 ggr/v hela säsongen. Dessutom är det alltid massa renovering med gamla hus och det är ju just det gamla men vill ha, och vi hade. Det är underbart härligt på landet men i vårt liv funkade det tyvärr inte.

 • Camilla

  Naturen är verkligen min “energi-påfyllare”. Att ta hand om hus och trädgård var däremot INTE nån energi-påfyllare för mig/oss så det har vi gjort oss av med. Det gäller ju även att få plats med allt man vill och måste på den 100% energi man har till sitt förfogande. Jag försökte tidigare klämma in för mycket. Börjar hitta mera lagom. Vilket i sig ger mig mer energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *