Recept vegetarisk paj med kantareller, spenat och fetaost
Alltså hösten och all härlig mat som finns då, är det inte fantastiskt? Rotfrukter, svenska äpplen, bär och svamp, I love it! Häromdagen gjorde jag en helt ljuvlig paj på kantareller, spenat och fetaost. Jag ville göra en lite nyttigare variant eftersom pajskalet annars ofta är ganska fett och innehåller en hel del snabba kolhydrater från det vita mjölet, och detta blev verkligen toppen. Mandelmjölet ger förstås också fett men det är omättat fett dvs det nyttigaste fett vi kan äta. Och kikärtorna gör den både matig och med perfekt tuggmotstånd. Testa!
Pajskal
400 g kokta kikärtor
2 msk olivolja
3 msk mandelmjöl
Salt
Mixa och tryck ut i en form, förgrädda 20 min på 200 grader.
Fyllning
1 lök
1/2 paket fetaost
200 g kantareller
200 g fryst spenat (pressa ur all vätska när den tinat)
200 g cocktailtomater
Äggstanning på 3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar
Stek svamp och spenat, fördela i skalet. Strö över osten samt tomaterna. Häll över äggstanningen. Grädda 30-35 minuter på 200 grader.
1