Kost och recept,  Okategoriserade

Recept vegetarisk paj med kantareller, spenat och fetaost

Alltså hösten och all härlig mat som finns då, är det inte fantastiskt? Rotfrukter, svenska äpplen, bär och svamp, I love it! Häromdagen gjorde jag en helt ljuvlig paj på kantareller, spenat och fetaost. Jag ville göra en lite nyttigare variant eftersom pajskalet annars ofta är ganska fett och innehåller en hel del snabba kolhydrater från det vita mjölet, och detta blev verkligen toppen. Mandelmjölet ger förstås också fett men det är omättat fett dvs det nyttigaste fett vi kan äta. Och kikärtorna gör den både matig och med perfekt tuggmotstånd. Testa!

Pajskal

400 g kokta kikärtor

2 msk olivolja

3 msk mandelmjöl

Salt

Mixa och tryck ut i en form, förgrädda 20 min på 200 grader.

Fyllning

1 lök

1/2 paket fetaost

200 g kantareller

200 g fryst spenat (pressa ur all vätska när den tinat)

200 g cocktailtomater

Äggstanning på 3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar

Stek svamp och spenat, fördela i skalet. Strö över osten samt tomaterna. Häll över äggstanningen. Grädda 30-35 minuter på 200 grader.

DSC08623Kantarellpaj

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *