Okategoriserade

Bålträning under graviditet

Otroligt viktigt men väldigt svårt, och många har fått helt felaktig information om hur eller OM man öht bör träna bålen under graviditet. JA, du bör träna bålen under graviditeten! MEN. Du behöver tänka till lite.

1. Träna inte de raka magmusklerna när de är delade, både när de delar sig under graviditeten och innan de gått ihop igen efteråt. Tränar du dem när de är delade kan de dela sig ännu mer och skadan kan i värsta fall bli permanent. Hur lång tid det tar för dem att gå ihop efter förlossning är väldigt olika, på min yotubekanal finns en film där jag förklarar hur man själv kan mäta om de gått ihop eller inte.

2. Aktivera de inre djupa magmusklerna dvs transversus och obliquerna så ofta du kan, gärna varje dag för att hålla dem starka och aktiva. Detta kan hjälpa dig att undvika för stor delning under graviditeten och hjälper dig jättemycket att få ihop dem igen efteråt.

3. Håll koll på magen i alla övningar du gör, för hela kroppen, bildas det en "ås" mitt på magen så är övningen för tung och du bör välja en annan. Detta gäller även lyft och rörelser i vardagen. Åsen är alltid en varningssignal.

länken här hittar ni en film där jag förklara och visar hur det ska gå till. Vill ni ha tips på övningar för de inre magmusklerna så finns det också på min youtube, sök tex på benresningar, sidovickningar, sidocrunch på boll, fyrstående diagonallyft och båten med häldipp. Ställ gärna frågor i kommentarsfältet!

1

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *