Kvinnohälsa,  Okategoriserade

Efemia kontinensstöd- träning utan oro för läckage!

I mitt jobb möter jag varje vecka hundratals kvinnor, de flesta från 40 år och uppåt. Många har fött barn och i samband med det fått problem med urinläckage, särskilt vid ansträngning, såsom träning, hopp, löpning och ridning. Det är inte alltid knipövningar hjälper, och att göra en sk TVT-operation kan ibland kännas läskigt, även om det ofta ger bra resultat.

 

Efemia kontaktade mig för ett tag sedan och berättade om sin produkt, som jag faktiskt inte hade hört talas om innan. Den är vetenskapligt framtagen och har hjälpt massor av kvinnor tillbaka till ett aktivt liv. Ville jag hjälpa dem att visa upp den och berätta om den? Självklart ville jag det!

 

Efemia är alltså ett kontinensstöd, en mjuk liten "plopp" som man för in i slidan och som stöttar upp urinröret för att undvika läckage. Otroligt smidigt och enkelt att använda, och det kan sitta i upptill 16 timmar. Självklart kan du också använda det igen! Just nu kan du köpa efemia på apotea med 20 % rabatt, klicka här för att komma direkt till deras hemsida där du kan läsa mer om efemia kontinensstöd och hur det fungerar. Klicka här för att komma till hemsidan.

 

Nedan följer lite tips gällande läckage!

 

Varför läcker man när man tränar?
Urinläckage vid träning kan ha flera orsaker. En av de vanligaste anledningarna är ansträngningsinkontinens. Det är helt enkelt urinläckage när man tränar, hoppar, skrattar eller nyser. Detta kan bero på graviditet och förlossning, eller att ligamenten och musklerna under klimakteriet inte är lika starka som de varit förr, vilket i sin tur bidrar till läckage.

Vad kan man göra åt läckaget?
Först och främst rekommenderar vi att du vänder dig till vården, men det finns även saker du kan göra själv:

  • Knipövningar ska alla göra! Det stärker bäckenbottenmusklerna vilket kan hjälpa mot läckage. Får du inte effekt efter 3–4 månaders knipträning är det bra att söka hjälp. Vissa kvinnor kan nämligen ha kvarstående skador efter förlossningen och i vissa fall kan man knipa hur mycket man vill utan att det hjälper.
  • Att ha en god tarmhälsa kan hjälpa, då förstoppning kan förvärra urinläckaget.
  • Efemia kontinensstöd är ett återanvändbart mjukt vaginalt hjälpmedel som används likt en tampong. Det kan hjälpa direkt mot urinläckaget, så att du kan ge det lilla extra, utan att oroa dig för läckage. Efemia kontinensstöd finns att få på recept i de flesta regionerna i Sverige samt hos nätapotek som Apotea.

 

Just nu får du 20% på Apotea när du köper Efemia kontinensstöd, så passa på att testa, så att du kan träna utan oro för läckage.

Klicka här för att komma till Apoteas hemsida. 

 

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *