Recept vegetarisk böngryta
Inlägget innehåller affiliatelänkar
Jag försöker bjuda er på ett nytt recept varje vecka, ofta från min kokbok men också annat som jag har lagat under veckan som blev både gott, nyttigt och snabbt. Det är ju så min matfilosofi ser ut för det mesta, vardagsmaten ska gå fort, den ska ge oss den näring vi behöver för att orka med allt vi vill göra och den ska smaka bra. Den här vegetariska böngrytan är en riktig favorit både hos mig och flera av mina klienter!
6 port
2 hackade lökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 tunt skivade morötter
2 stora hackade paprikor
2 msk chilisås
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 dl röda linser (okokt mängd)
1 tetra kidneybönor
1 tetra kikärtor
Salt, peppar, paprikapulver
3 lagerblad
1 näve cashewnötter
Gör såhär
Fräs lök, vitlök och morötter några minuter. Tillsätt chilisås, bönor, vatten, linser, lagerblad, buljong, krossade tomater och kokosmjölk, puttra 10 minuter. Krydda och tillsätt paprikan, låt puttra 5 minuter till. Smaka av. Strö över nötterna vid servering. Servera med ris eller ett gott bröd om du vill ha mer kolhydrater.
Bönor, linser och kokosmjölk kan du köpa online här, jag såg att Bodystore kör en helgkampanj där du får 100 kr rabatt om du handlar för 400 kr, så passa på! När du ändå är inne så tycker jag du ska passa på att köpa årets D-vitamin tillskott, du vet väl att vi som bor i Sverige rekommenderas tillskott av D-vitamin under vinterhalvåret eftersom solen är för långt bort för att ge oss det vi behöver? Att äta mycket ägg, fisk och mjölk hjälper också men ger inte tillräckligt. D-vitamin hittar du här.
Rabatten gäller till den 29 oktober, ange kod OKTOBERFEST i kassan.
Är du nyfiken på min kokbok så kan du köpa den i min webbshop (klickbar länk), 179 kr kostar den.
0