Livet,  Okategoriserade

24 timmar i Malmö

Vi är ute på roadtrip hela familjen! Vi valde att hyra ut vår sommarstuga i Halmstad hela sommaren och har istället bokat hotell, vandrarhem, stuga och lägenhet på olika ställen i södra Sverige och ska åka runt i drygt en vecka. Jag har verkligen längtat efter denna semester men är förstås lite orolig för hur vi ska orka hålla barnen på bra humör (och oss själva..) hela tiden, men än känns det bra!

Första dagen var igår måndag och då tog vi oss hemifrån och längs hela västkusten i sakta mak, stannade och fikade, kollade på utsiktsplatser osv. Första anhalt var Malmö där vi ägnade ett par timmar åt att leka i Folkets park, gigantiska lekplatser, flera fik och massa kul för barnen, helt klart ett tips för er som reser ditåt med barn! Vi har varit i Malmö tre somrar i rad och denna park upptäckte vi förra året så det blev förstås en repris.

Massa lek och såklart glass i solen. Så lycklig över att Magnum kommit i vegansk variant, lika god som originalet!

Vi tog oss också ner till stranden för att kika på Turning torso och visa barnen Öresundsbron, så himla roligt att se Elsas min när vi förklarade att den går till Danmark. Nästa sommar får vi nog åka över och visa dem Köpenhamn.

Längs stranden fanns nånslags musikrum, liksom i marken. Det kom ut högtalare i en slags invallning i marken, superhäftigt! Barnen dansade runt en lång stund hur nöjda som helst. 

Stormigt som vanligt vid havet...

Imorse var jag uppe tidigt, redan strax efter 05, för att hinna springa en runda. Jag älskar att springa i Malmö, så himla fin stad med alla dessa parker och havet precis intill. En härlig milrunda i snabbt tempo, kroppen kändes helt oövervinnerlig när jag susade fram längs gatorna och genom parkerna. Min bästa typ av sightseeing, jag vill nästan alltid springa när vi är ute och reser för att lära känna stan på riktigt.

Älskar morgonlöpning, bästa starten på en lång dag!

Direkt efter löpningen var det frukost och sen full fart mot Sommarlovs-inspelningen.  Denna är orsaken till våra Malmö-besök de sista tre åren och stora tjejen älskar det verkligen! Lillan blev lite rastlös men jag tycker hon klarade det jättebra ändå. Jag tror ni som kollar på Sommarlov ska hålla lite utkik just intill Sommarskuggan i morgondagens avsnitt, vi kan nog synas lite där, haha!

Idag har vi rullat vidare längs hela Österlen och landat i en lägenhet på en camping precis intill havet. Men det får ni veta mer om i ett eget inlägg!

   

7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *