Löpning

Tjejmarathon 2019, hjälp oss hjälpa!

Den 5 oktober är det dags för årets tjejmarathon. Ett lopp som jag och Annie arrangerat i snart tio år där alla intäkter går till Panzisjukhuset i Kongo. Panzisjukhusets grundare, doktor Denis Mukwege, mottog förra året Nobels fredspris för sitt arbete på sjukhuset där han tar emot och behandlar kvinnor och barn som fallit offer för inbördeskriget i Kongo. Många är väldigt unga, antingen har de blivit skadade vid förlossningen pga sin låga ålder eller så kommer de in med allvarliga skador efter våldtäkter och misshandel av militären. Pga sitt arbete är dr Mukwege och hans familj hotade till livet av sitt eget folk men han fortsätter ändå sitt enträgna arbete med att rädda och hjälpa dessa kvinnor.

Under de år vi arrangerat tjejmarathon har vi hittills samlat ihop 824 000 kr till Panzi samt ca 120 000 till Hungerprojektet, i år vill vi nå en miljon! Hjälp oss att hjälpa alla dess kvinnor, tillsammans kan vi göra stor skillnad!

Såhär kan du hjälpa

  • Kom och spring loppet den 5 oktober. Loppet går i Ursvik, Sundbyberg och du kan välja på 5, 15 eller 50 km. Anmälan sker här. 
  • Skänk en slant till vår insamling. Varje krona räknas och om du kan tänka dig att avvara en fredagsdrink på after worken eller två latte på stan så kan den hundralapp göra stor nytta.
Skänk via:
Handelsbanken 6153-609212648
eller
Swish 123 5219183 (Moontown Fitness). Uppge namn och "R4P".
Självklart ordnar vi med kvitto eller gåvobevis om du vill!
  • Köp ett pannband! 250 kr kostar de och det står Tjejmarathon och Run for panzi på dem. Du köper dem här. 
  • Sprid informationen om loppet! Desto fler som känner till oss desto mer pengar kan vi smala in. Allt ni skänker går till insamlingen, vi tar inte en krona själva. (dock utgår en liten avgift till den organisation som hjälper oss slussa pengarna rätt men den kommer vi inte ifrån tyvärr).

Tack för ert stöd!

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *