Löpning,  Min webshop,  Tips

Kläder för vinterlöpning

Hösten är här, imorse var det 6 grader och typ sprayregn när jag sprang min morgonrunda och ja, det är helt klart mer utmanande att träna ute på vinterhalvåret än på sommaren eller våren. Men det GÅR. Jag lägger själv en del löppass inne på vintern men det känns oftast ganska oinspirerande att springa en mil på löpband med en tv framför nyllet så jag försöker så gott det går att kämpa på utomhus.

En otroligt viktig parameter för att vinterlöpningen ska kännas behaglig och inbjudande är att du klär dig rätt. Vindtätt, vattenavvisande, fukttransporterande kläder gör stor skillnad för löpupplevelsen och det ska inte vara kallt, stelt eller obehagligt att springa, det ska du aldrig acceptera!

Jag har samlat mina allra bästa vinterlöparkläder från min webbshop nedan med fokus på att du ska hålla värmen, bli av med svetten från kroppen och också ha det behagligt i spåret. Har ni frågor om storlekar, passform eller annat så skriv en kommentar nedan eller skicka mig ett PM på Insta eller fb, jag hjälper gärna till!

Underställ
Jag älskar ull, det är ett naturmaterial som andas bra, håller dig varm när det är kallt och kyler när det är varmt, det transporterar bort fukten och dessutom är tyget sånt att det inte börjar lukta lika lätt som syntet vilket gör att du kan tvätta plaggen lite mer sällan. Bra för miljön och plaggen håller längre!

Merino 180 är ett komplett underställ från Craft med både byxa och tröja, passar dig som är lite mer frusen av dig och vill ha rejält under!

Vill du ha en tröja som går upp lite mer i halsen rekommenderar jag Fuseknit komfort zip, också från Craft. En halvzip är smidigt då du lätt kan öppna upp i halsen efter ett tag när du blivit varm, oftast är vi lite frusna innan vi väl kommer ut men sen blir vi fort varma och då är det skönt att kunna släppa ut lite fukt! Denna tröja passar också perfekt till skidåkning.

Vindtät jacka- här har vi flera att välja på, jag springer oftast i Sprint jacket eller Sheer run jacket.   

Den första är något tunnare och i ett mjukare tyg, medan Sheer är mer som en regnjacka, lite tuffare i tyget och något tjockare. Båda andas bra och har en superfin passform som jag verkligen gillar. De går upp lite mer i halsen för att det inte ska blåsa in där och går ner över händerna med inbyggda tumhål (som jag typ alltid använder!)

Vintertights- Här gäller det att tänka till! Vi kvinnor fryser ofta om rumpan pga mer fett där och om låren pga att vinden hamnar där. Så en fodrar tights som värmer är nästan ett måste, även om du har ett bra underställ. Thermo rib tights har hög midja, ficka på låret och är fodrade hela vägen runt. Något små i storlek så gå upp en storlek från din vanliga på dem! Jayda trekking tights är helt ny för i höst och är en kombination av löpartights och vandringstights. Fickor på båda benen, en med dragkedja och en utan. Förstärkning på knän och rumpa för extra robust tålighet och även de har hög midja vilket är extra skönt på vintern så det inte blir någon glipa mellan tröja och byxa.

Underkläder- också viktigt! Självklart boxertrosor som går ner över hela rumpan, jag rekommenderar dessa med långa ben från Craft, Fuseknit comfort boxer (finns även i rosa). Upptill en vanlig sport-bh, får du tag i en i ull så kör, det är suveränt! Jag har tyvärr inga ull-bhar i min shop men en hel del som är bra för löpning allmänt!

Vantar och pannband- jag springer sällan med mössa, ens om det är riktigt kallt. Jag gillar att pannbandet släpper ut svetten uppåt! Jag har pannband i flera färger och med olika text på, passa på att unna dig lite färg här tycker jag! Vantar är nästan ett måste, redan från hösten, särskilt när det regnar och blåser på tvären... Thermal glove från Craft är lite tjockare och har reflexer för extra synlighet. Jag använder mina även när jag åker skidor!

Hoppas ni blev lite klokare av det här och som sagt, fråga om ni har några funderingar!

Hela utbudet i webshopen hittar ni om ni klickar in här. 

 

7

2 kommentarer

 • Line

  Hej!
  Jag är nyfiken Yada trekking tights. Ska ha dem till högintensiv utomhusträning/löpning nu i vinter. Behöver något vattentätt kring rumpan då vi sitter o ligger o håller på 🙂
  Kan detta vara något?
  Storlek? Jag brukar ha S/36 (xs på Nikes tigthts). 58kg, 164.

  Men dessa har man inte underställ under väl?!

  Hälsn Line

  • Madeleine Rybeck

   Ja då kan de passa bra! Kör din vanliga storlek på dem. Underställ om du ska vara ute och inte träna så hårt, typ promenera. Och om det är över -10 skulle jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *