Recept – Omelett med ost och grönsaker
Omelett passar perfekt som vardagsmat, så otroligt god och enkel maträtt som går lätt att slänga ihop om man inte förberett mat.
Denna omelett går väldigt snabbt att tillaga och kräver bara få förberedelser genom att skära ingredienserna till omeletten, fantastisk snabbmat som även passar bra till frukost!
Recept - Omelett med ost och grönsaker, ca 1 portion.
Omelett med ost och grönsaker
2 st Ägg
2 msk Lättmjölk
30 g Ost 28% fetthalt
10 g Bladspenat
30 g Morot
15 g Purjolök
30 g Körsbärstomater
En nypa Salt
En nypa Svartpeppar
1 tsk Smör
Gör så här:
- Hacka/riv skinka, ost, morot, purjolök och körsbärstomater.
- Blanda samman ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna tillsammans med smör.
- Stek skinka, morot och purjolök lite snabbt.
- Sprid ut skinkan, morot och purjolök i stekpannan.
- Häll på blandningen av ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
- Sänk plattan till medelhög värme.
- Strö över osten, körsbärstomaterna och lägg över spenaten.
- Efter några minuter när omeletten fått färg, vik den dubbel och låt sjuda lite till.
- När den är färdig, fös den ut från stekpannan till en tallrik.
- Servera med valfria grönsaker.
Näringsvärde (för 1 portion).
Energi: 384 kcal
Fett: 22 g
Kolhydrater: 19 g
Protein: 26 g
Smaklig spis!
0