Fisk och skaldjur,  Kost och recept,  Okategoriserade,  Tips

Svamprisotto med räkor

Den här veckan vill jag bjuda er på ett recept som kanske tar lite längre tid än många andra jag brukar bjuda på här. Jag kan dock lova att det är värt tiden, det blir magiskt gott! Jag har tidigare bara ätit riktig risotto på restaurang och trodde nog att det var mycket krångligare än det faktiskt var, det är ju inte ett dugg svårt, det tar bara lite tid.

Grunden i en risotto är förstås att använda riktigt avorioris, sen kokar du det långsamt i en liten mängd buljong, fyller på med jämna mellanrum när vätskan kokat ner och håller på så tills riset blir klart, kvar finns då en mjuk och krämig rätt som du kan toppa med precis vad du vill, jag valde några av mina favoriter, räkor och svamp!

Svamprisotto med räkor (1 av 1)-2

Recept risotto med räkor och svamp

4 port

4 dl avorioris

1 hackad lök

1 dl matlagningsvin

7-8 dl buljong

150 g champinjoner

100 g skalade räkor

1 näve spenat

1 dl riven parmesanost

Svamprisotto med räkor (1 av 1)-4

Koka riset med vin, lök och buljong enligt anvisningarna på paketet. Stek svampen med lite salt och en vitlöksklyfta, blanda i riset när det är klart. Lägg i räkorna och spenaten precis innan servering. Servera med ett glas iskallt vitt vin och ät långsamt! 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *