Filmade träningspass,  Lifedesign,  Livet,  Livsinspiration,  Livskris, depression

Att skapa en vardag som känns som en dröm

Det blev en löprunda till utegymmet i Halmstad igår, jag jobbade undan det mesta och sen pausade jag en timme innan lunch och stack iväg. Sprang i lugnt tempo bort till utegymmet, ca 2,5 km enkel väg, och körde igenom överkroppen på en halvtimme. Med lite fantasi går det att få till riktigt bra pass på ett utegym och jag satte ihop en liten film till er som inspiration, se nedan.

 

När jag sprang hem längs havet började jag fundera på detta med livskvalitet. För mig har det verkligen förändrats de senaste åren, hela mitt liv har jag jagat framgång, karriär och pengar, att vara ekonomiskt trygg och kunna köpa det jag vill. Sen min utmattningsdepression för tre år sen har jag dock fått tänka om helt, jag insåg då att varken status eller pengar gjorde mig lycklig på riktigt, jag hade ändå en ständigt gnagande känsla i kroppen som sade att jag aldrig var nog bra, det fanns alltid mer jobb att göra, mer att uppnå, fler uppdrag osv. Jag behövde något annat som gav mig lycka på riktigt.

Jag började söka och insåg att FRIHET var det jag saknade mest. En känsla av kontroll, att vara kapten på mitt eget skepp, ha kontroll över mitt liv, planera min egen tid och ha tillräckligt med tid och energi över för att kunna vara kreativ. Mycket av mitt jobb handlar om kreativitet, jag skapar material som ska inspirera andra att leva hälsosammare, tro på sig själva, ge mer kunskap och större livskvalitet, då måste jag också skapa ett utrymme i mitt liv och min hjärna för att kunna producera allt detta, och det kräver massor av energi och tid! Som tur är så älskar jag verkligen att skapa inspiration för andra men som livet såg ut förut fanns det aldrig utrymme varken tidsmässigt eller energimässigt för att skapa nytt. Istället kändes det som att jag alltid bara sprang runt och släckte bränder och det gjorde mig inte lycklig.

Så då började jag ju om, backade till noll och sen lite till, för att på så sätt hitta ett annat sätt att leva och jobba. Det innebär att jag idag jobbar mindre, och smartare. Jag prioriterar sånt som gör mig lycklig för jag vet att det får mig att bli bättre på mitt jobb. Win win för alla helt enkelt!

Så åter till detta med livskvalitet då. För mig är det så mycket livskvalitet att ha möjlighet att leva såhär, pausa min arbetsdag för att träna lite, jobba hemifrån för det mesta, träffa mina klienter emellanåt för att få en energiboost av det, skapa material som ni alla kan ta del av oavsett var ni bor i landet. Sitta en timme på kvällen och skriva för att istället kunna gå till frissan mitt på dagen. Styra mitt eget liv, vara kapten i min egen båt. Äga min tid. Jag har såklart offrat massor för att ha detta, kunna jobba mindre, umgås med mer familjen och ha mer frihet, men för mig är det verkligen värt det. Jag tänker varje dag på hur lyckligt lottad jag är och att jag ens känner mig lycklig är ingen självklarhet, det var så många år då jag inte ens kunde förklara med ord hur lycka kändes. Jag bara rusade genom livet för att hinna med så mycket som möjligt innan jag dog typ. Detta att hinna stanna upp, insupa och uppleva. Lagra minnen, känslor och upplevelser. Jag tror det krävs att man lever lite långsammare för att det ens ska vara möjligt, i alla fall är det så för mig.

Pengar, karriär och status i all ära men en enkel strandjogg med vinden i håret och saltdoft i näsan, det är faktiskt alldeles gratis!

5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *