Event,  Löpning

Tjejmarathon 2019- nu är det dags!

Imorgon lördag är det dags för årets Tjejmarathon. I år kan löparna välja på att springa 5, 15 eller 50 km och vi kör i Ursvik, utanför Stockholm. Vi har ett stort gäng löpare med oss i år vilket känns otroligt roligt och precis alla som vill kan ju vara med och stötta loppet på sitt eget sätt även om man inte springer.

Tjejmarathon är ett helt ideelt lopp ich i år är det åttende året vi kör. Hittills har vi på de första sju åren samlat in över 840 000 kronor till Panzisjukhuset i Kongo vars grundare och chefsläkare Deniz Mukwege i år mottog Nobels fredspris för sitt arbete på sjukhuset. Hit kommer kvinnor som blivit våldtagna, förlossningsskadade eller förvisade från sina hem pga att de gjort något som anses dra skam över familjen, tex blivit våldtagna av militären. Även barn kommer hit och Mukwege vittnar om så små som treåriga barn som kommit in med svåra skador efter våldtäkter och misshandel. Det är en värld som är svår att förstå men genom vårt lopp har vi gjort stor skillnad för alla dessa kvinnor och barn och det är tack vare alla er som stöttat loppet genom åren.

Målet i år är att passera 1 miljon insamlade kronor och det kan vi göra med er hjälp! Kom och heja på loppet imorgon om du är i närheten, vi börjar kl 10, eller stötta oss genom att skänka pengar till insamlingen.

Här kan du läsa allt om loppet och insamlingen. Tack för att ni gör detta möjligt!

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *