PT online

3 månader för mig- veckans uppdatering

Här kommer veckans rapport från Susanne som vi följer under min webkurs 3 månader för mig. Har du missat kursens innehåll kan du läsa allt om den här!

Deltagarna har snart klarat av 7 veckor, slutspurten närmar sig och många kämpar med motivationen i dessa tider då många gym är stängda osv. Jag har försett dem med lite hemmaträningspass och inför sista perioden gör jag hemmaträning till nästan alla. Med rätt kunskap och övningsval blir det precis lika effektivt och bra!

Såhär skriver Susanne om läget just nu: 

Förra helgen tog jag en välbehövlig vilohelg som gav mycket energi till veckan som gått.
Det har vart en annorlunda vecka, hemmakontor då vi uppmanas att jobba hemifrån och morgonträning 4 dagar.
Det har vart skönt ändå. klockan har ringt strax efter 05 och vid 05:30 har träningen rullat igång. I tisdags kunde jag även ta ett senare kvällspass och var ändå utvilad till dess. Både intervallerna på crosstrainern i fredags och på löpbandet idag har gått sådär. Fredagspasset var 60 minuter, inställningen var inte på topp heller. Det har vänt lite för mig, jag känner att jag kan köra lite löpband och kondition generellt utan att dö.
Jag upplever inte att konditionen är det som egentligen brister, är lite trögstartad men väl igång är det mer energi och lusten som tar slut. Håll har alltid vart ett problem för mig och jag springer på både tom mage och försöker tänka på min andning. I tisdags körde jag totalt 200 burpees och trots det var energin inte helt tömd, skillnad mot för en månad sen då jag höll på att kräkas blod efter 100.. Jag märker ju att konditionen är bättre.
Kostschemat för månad 2 har vart toppen! Bra meny, enkla recept och bra med mindre variationer. Ätit havregrynsgröt större delen och är så belåten efteråt, magen mår bra och jag känner mig mätt en stund.
Gillar att det finns köttfärs upplagt som tacos då familjen blir lycklig, att det finns mycket kyckling och en del fisk med. Fuskade lite igår med 2 korvar i ett fullkornsbröd (bra kvalitét på korven) till lunch med vänner i det fina vädret.
Konstigt nog har jag ätit väldigt lite choklad. Fick en ask av min favoritchoklad i början av januari då Carl var på jobbresa, det är fortfarande halva kvar och det har blivit max 1 ferro på lördagen om ens det. Jag njuter istället av maten jag kan äta, med en förrätt och vid ett par tillfällen även en liiiiten bit efterrätt till.
Denna veckan då jag kunnat morgonträna 4 dagar och sen kan sitta hemma i träningskläder och jobba tills lunchen då jag tar min dusch har vart avkopplande. Mer energi till jobbet och mindre stress på kvällen. Sen kostar det i form av att jag behöver lägga mig tidigare, är uppe vid 5 varje morgon fastän jag egentligen inte behöver sätta mig vid datorn förens vid 7. Jag vet att detta är tillfälligt och tänker att jag får passa på medan det går. Vem vet hur länge vi uppmanas att jobba hemifrån. Kvällarna blir ljusare och jag kan njuta av lite kvällssol även efter middagen och då snart även då barnen somnat vilket kan ge mig utrymme för mer promenader.
Vet inte riktigt hur jag mår egentligen, hela situationen känns så olustig bara. Vågar inte känna efter riktigt mer än att jag inte är helt tillfreds i livet just nu.
Ser fram emot att solen besöker oss mer och mer nu och att veckan ser lovande ut vädermässigt, den ger så mycket energi trots allt, precis vad vi alla behöver just nu.
11

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *