Event,  Kvinnohälsa,  Webkurser

The female voice- från sårbar och utsatt till stark och oövervinnerlig

Många säger att en kvinna måste vara stark. Vi förklarar hur kvinnan skall bli stark.

Vi vänder oss till kvinnor på alla nivåer, från dig som kämpar med en dålig självkänsla, till dig som upplever att du aldrig vågar ta tag i att uppfylla din drömmar, dig som vill ta mer plats och spela huvudrollen i ditt eget liv och dig som lever under fysisk eller psykisk misshandel eller varit där men är på väg ut.

Helt enkelt: ALLA KVINNOR SOM VILL BLI OÖVERVINNERLIGA!

Med tre tätt sammanflätade delar under sex veckor ger vi alla kvinnor förutsättningar till en ny typ av styrka inom sig själva. Med fysisk träning, mental träning och fighting skapar kursen starka kroppar, motståndskraftiga själar och möjligheten att försvara sig själv med kraft om det behövs. Kursen sker online.

-       Enkel, tillgänglig men ändå utmanande fysisk träning.

-       Mycket effektiva och utvecklande övningar i mental träning och personlig utveckling för att bemästra stress, skuldkänslor, negativa tankar, relationer och livspusslet.

-       Kraftfullt och fungerande självförsvar med sin grund i kickboxning, thaiboxning och Krav Maga.

Kurslängd: 6 veckor

Kursstart: 1 februari

Kostnad: 1995 kr, varav 100 kr går direkt till ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige)

logo.png

Betalning sker via swish till 1235219183 eller på faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Skriv meddelande ”FV träning” vid swish, fakturan kommer även märkas med detsamma.

Anmälan är bindande och görs i formuläret här: THE FEMALE VOICE


Kursinformation

Innehåll- allt material levereras via mail 

- 6 föreläsningar om mental träning, med teoretisk kunskap kring självkänsla, personlig utveckling och mental styrka á 20-45 minuter
- 6 veckors träningsprogram 3-4 pass/vecka (kettlebell, miniband, gummiband behövs)
- Reflektionsuppgifter varje vecka för utveckling av inre hälsa
- Hemläxa med övningar i mental träning varje vecka
- 6 filmade fightinglektioner med syfte att bygga såväl starkare självkänsla som en inre trygghet i att kunna försvara sig i en potentiellt farlig situation (boxmitsar, handskar och partner behövs).

FYSTRÄNING

Träningen i “The Female voice” bygger på två grundstenar, högintensiv intervallträning samt funktionell styrketräning. Syftet med träningen är att bygga mental styrka och självkänsla genom att stärka kroppen fysiskt. Styrketräning ger såväl förbättrad kroppskännedom som en ökad grundtrygghet i känslan av att vara kapabel och våga använda sin kropp, ta i och utmana sig. Detta ger en rejäl boost för självkänslan och används som grund för att kunna bygga just inre styrka.

Den fysiska träningen anpassas efter om du som deltagare är nybörjare eller mer rutinerad tränande och tidsåtgången är 2-4 halvtimmar i veckan beroende på träningsvana. Alla pass finns tillgängliga via appen Trainingpeaks där du enkelt kan följa programmet dag för dag samt bocka av dina utförda pass allteftersom.

 För att kunna utföra passen behöver du ha tillgång till en kettlebell (ca 12 kg), ett långt gummiband samt miniband. Träningen fungerar utmärkt att utföra hemma!

MENTAL TRÄNING & PERSONLIG UTVECKLING

Återhämtning, personlig reflektion, grundläggande psykologiska färdigheter, självvalidering/självkänsla, känsloreglering, relationsfärdigheter och problemlösningsfärdigheter.

Genom att börja med återhämtningspsykologin och på så sätt ge hjärnan och själen tillräckligt med energi, kommer många av de problem som uppstår i vardagen lösas på ett enklare sätt. Genom att alltid fokusera på återhämtningen kommer du ha mer energi till att prioritera vilka kamper som måste utkämpas och vilka som får vänta. Med en djupare personlig reflektion kommer du kunna svara på din egen mening med livet, vart du varit och vart du är på väg. Då blir det oerhört mycket enklare att fatta beslut rörande din egen tillvaro och inte minst att förmedla dina behov och stå fast vid dessa.

Alla människor, män som kvinnor, har i grunden behov av en uppsättning psykologiska färdigheter som används för att se verkligheten för vad den är, inte som den var eller som man hoppas att den skall bli utan här och nu. Detta tillsammans med individens förmåga att använda sina sinnen, granska fakta i en situation och ha kontroll över känslorna så att dessa inte styr alla våra beslut utgör de grundläggande färdigheterna acceptans och mindfulness.

En stark kvinna besitter förmåga att vara förstående, snäll och ödmjuk mot sig själv. Hon tror också på sin egen förmåga i sitt sammanhang. Dessa förmågor tränas upp för att bli mycket starka under kursen vilket gör att självkänslan och inställningen till dig själv kommer förändras drastiskt. Många säger att kvinnor duger som dem är. Kursen lär dig hur det skall gå till för att känna så på riktigt när det inte räcker med att upprepa orden.

Genom att du lär dig mer om strukturerad psykologisk problemlösning och får en djupare insikt om hur relationer fungerar på ett psykologiskt plan, ökar förmågan att identifiera dåliga relationer. Detta är nödvändigt för att ha en chans att göra något åt situationen på ett kontrollerat och hållbart sätt.

FIGHTING – KICKBOXNING, THAIBOXNING OCH KRAV MAGA

Grundläggande slag och spark-kunskap, förståelse för hur kroppen fungerar under hög stress och en djupare insikt över att självförsvaret börjar långt innan det blir ett fysiskt angrepp av situationen, är alla delar som kursen lär ut. Kunskapen du får i kursens fightingdel kommer lära dig att använda händer, armar och ben till att försvara dig om nöden kräver men framförallt vad du skall tänka på och göra för att aldrig behöva.

EXTRA!

-    En gemensam bootcamp-dag med praktiska moment såsom fighting, gemensamma reflektionsövningar och andra praktiskt moment med syfte att stärka självkänslan. Maxantal per bootcamp dvs först till kvarn, flera datum finns att välja på och denna dag erbjuds separat, den är alltså inte obligatorisk för er som bor långt ifrån och inte har möjlighet att delta. Separat kostnad på 250 kr tillkommer för denna inkl lunch och allt arbetsmaterial.

Varmt välkomna!

Om Björn Rudman
- Samtalsterapeut med inriktning på helhetshälsa sedan 2016 med över 10 000 terapitimmar.
- Driver rehabinstitutionen Caladrius med fokus på smärtlindring och stressbehandling som rehabspecialist sedan 2012.
- Författare (Boken om Ont samt kommande under våren), podcaster (Podden om Ont, Återhämtningspodden, Caladrius podcast), krönikör och social mediaprofil inom mental och fysisk hälsa.
- Erfaren kickboxare (tränat sedan 1998, 3e dan svart bälte, utbildningsansvarig på svenska kickboxningsförbundet under fem år, tidigare fysträningsansvarig för svenska landslaget i kickboxning, tidigare assisterande förbundskapten i thaiboxningslandslaget, huvudinstruktör och grundare av West Coast Kickboxing sedan 10 år, tränare för atleter med medaljer på SM, NM, EM och VM)
- Personlig tränare sedan 2004 (över 25 000 arbetade timmar med klient). Tränat
utsatta kvinnor i det dolda sedan 2011.

11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *