Back to home
in Kvinnohälsa, Webkurser

Klimakteriesmart- för en starkare resa genom klimakteriet

 • 12 mars, 2023
 • By Madeleine Rybeck
 • 10 Comments
Klimakteriesmart- för en starkare resa genom klimakteriet

Nu släpper jag min hittills allra största webbkurs! En chans för dig som befinner dig i klimakteriet eller förklimakteriet att ta ett helhetsgrepp kring din hälsa med både kost, träning, sömn, stress, självkänsla och alla andra bitar som påverkas när hormonerna sviktar och kroppen förändras. Kursen som ger dig alla redskap du behöver i form av både mental och fysisk styrka!

KLIMAKTERIESMART- för en starkare resa genom klimakteriet 

Start 3 april

6 månader

 • Träningsprogram som byts ut var fjärde vecka (två styrkepass/vecka samt ett pass rörlighet och bål). Styrkepassen kräver gym (skivstång och hantlar), rörlighet och bål går att utföra hemma. Styrketräning i klimakteriet är otroligt viktigt för att bibehålla muskelmassa men också  för bättre stresshantering, bättre sömn, stärkande av skelettet, jämnare humör, sänkt blodtryck och mycket mycket mer! Rörlighetsträning och bålträning är extra viktigt i klimakteriet då hormonernas obalans gör oss stelare och mer instabila, vilket behöver motverkas med specifik träning.
 • Kostschema med nya recept var fjärde vecka. Här tillåts inga svältdieter då dessa sätter ännu mer press på kroppen i en redan påfrestande period av livet. Önskar du viktnedgång så hjälper jag dig självklart med det men på ett lugnt och balanserat sätt där kroppen mår bra hela tiden! Maten anpassas efter varje deltagares kaloribehov, allergier och matpreferenser.
 • 12 olika föreläsningar under kursen av meriterade coacher med specifik kunskap inom just klimakteriet. Jag har tagit in såväl externa föreläsare samt att jag själv kommer hålla i ett stort antal föreläsningar. Räkna med en föreläsning ca varannan vecka hela kursen! Jag är såklart också utbildad "Stark genom klimakteriet-coach" hos Monika Björn samt har arbetat med kvinnor i klimakteriet och förklimakteriet de sista åren.
 • DESSA FÖRELÄSNINGAR INGÅR

- "Klimakteriet 101- vad är det som händer!?" av Monika Björn

- "Klimakteriet frågor och svar" av Monika Björn

-"Kvinnohälsa, hormoner och hur du kan identifiera dina eventuella hormonbrister "av Markus Matiasson, hälsocoach och expert på Get tested

-"Hur kan hormontillskott hjälpa dig genom klimakteriet och vilka andra möjligheter finns?" av läkare på Womni, privatmottagning med inriktning på kvinnohälsa och kllimakteriet

-Samantha Fernandez driver sen många år Boråsmassagen och hon är utbildad massör, pt, löpcoach mm och såklart utbildad inom lymfmassage samt certifierad STARK GENOM KLIMAKTERIET-coach! Hon kommer att prata om hur lymfmassage kan hjälpa kroppen att minska på de vätskeansamlingar som ofta uppstår i klimakteriet samt visa olika övningar som ni själva kan göra hemma för att just stötta lymfsystemet.

-Grundläggande kostlära

-Viktnedgång under klimakteriet? 

-Kost specifik för klimakteriet

-Rörlighet, varför blir vi stelare och hur motverkar vi det? 

-Vilken typ av träning passar och vad bör du undvika? 

-Kosttillskott i klimakteriet? 

-Vad händer med sexlusten?!

-Självkänsla, självförtroende och ångest, så hänger det ihop med dina hormoner!

 • Gemensamt community med chattgrupp där jag finns tillgänglig hela kursen för alla frågor och funderingar!
 • Veckovisa arbetsuppgifter med fokus på stresshantering, mindfulness, sömnkvalitet, självkänsla och ångest, problematik som ofta uppstår när hormonerna förändras och kroppen tappar sin forna energi och livslust. Här är syftet att ge er redskap för att kunna hantera de tankar och känslor som uppstår i samband med att östrogenet går ner på i princip noll, progesteronet sjunker och ofta även testosteronet minskar, otroligt viktiga hormoner för självkänsla, energi och motivation!
 • Möjlighet till rabatterade hormontester hos Get tested för att identifiera hormonella obalanser och brister. Detta ingår inte i kursen men deltagare har möjlighet att göra testerna till ett mycket förmånligt pris!

Kostnad för kursen endast 1295 kr/månad, betalas månadsvis på autogiro i förskott, första betalningen sker den 27 mars.

Anmälan sker här

Har ni frågor om kursen så lämna en kommentar nedan eller maila mig på kontalkt@infiniteyou.se

Varmt välkomna!

21
By Madeleine Rybeck, 12 mars, 2023
 • 10
10 Comments
 • Nina Mutka
  24 mars, 2023

  Om jag anmäler mig är jag bunden till alla 6 månader?

  • Madeleine Rybeck
   24 mars, 2023

   Ja, träningen är ju olika varje månad och det är två föreläsningar per månad så du missar ju en hel del om du inte går hela. Det är en helhet och det finns en genomtänkt plan månad för månad 🤗😃

 • Jenny Lundberg
  25 mars, 2023

  Är föreläsningarna på kvällstid eller dagtid?

  • Madeleine Rybeck
   25 mars, 2023

   De kommer postas i gruppen så man kan se dem när man vill!

 • Ulrika
  25 mars, 2023

  Kan man använda friskvårdsbidrag till kursen?

 • Katarina Carselind
  26 mars, 2023

  Kommer allt finnas i en app? T ex träningsprogram och coachning.

  • Madeleine Rybeck
   26 mars, 2023

   Ja allt är i min egen app, kost, träning, föreläsningar och CHATTGRUPP 🤗

 • Therese Wallin
  2 april, 2023

  Passar den här “kursen” om man kommit in i klimateriet pga medicin? Jag har gått igenom en cytostatikabehandling för 6 år sedan som har gjort att jag kommit in i klimateriet.Jag har hormonbehandling i form av plåster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *