Lifedesign,  Livsinspiration,  Okategoriserade,  PT online,  Webkurser

3 månader för mig- följ en av deltagarnas resa!

Idag startar den igång, min tre månader långa webkurs med fokus på att bli sitt allra bästa jag! Under tre månader kommer mina 40 (!) deltagare att satsa extra mycket på sin kost, träning och inre hälsa genom att både äta bra, träna strukturerat och tuffare än vanligt och dessutom varje vecka jobba med olika utmaningar för att må bättre inifrån och ut. Här i bloggen kommer en av deltagarna att dela med sig av sin resa så att även ni som inte är med på kursen kan följa den och hur den går till. Kanske kan det inspirera er att också satsa på tre månader för ER?

Alla 40 deltagare har helt olika mål. En del vill gå ner i vikt, en del bygga muskler, en del vill komma igång med träning efter ett uppehåll, en del vill träna inför ngt lopp osv. Gemensamt är dock att alla vill ge sig själva extra fokus och tid under dessa tre månader för att kunna bli sitt allra bästa jag. Deltagarna är mellan 30 och 50 år de flesta, en del med småbarn, en del ensamstående, en del mitt i karriären osv. Det är otroligt inspirerande för mig som coach att få följa dem alla just där de befinner sig i livet!

Susanne är en av deltagarna på kursen och hon har lovat att vi ska få följa hennes resa under dessa tre månader. Såhär säger hon själv om hur hon ser på kursen.

Målsättningar
Efter dessa 3 månader vill jag att armarna ska bli mer definierade, lite mer slank och fortsätta bygga muskler. Det ser ut som om konditionen kommer att få kämpa vilket är det mest utmanande för min del. Jag har aldrig upplevt konditionsträning som roligt och jag hoppas verkligen att inställningen till konditionsträning kommer att ändras efter dessa 3 månader. Ett plus att det är varierande puls/konditionsträning så att jag får möjlighet att hitta något som passar mig. Jag inser ju givetvis att det ligger något i att inkludera pulsträning veckovis om man vill få en mer slank figur.
Kosten
Jag har provat mellanmålen och försökt måtta mina kolhydrater under helgen och är förvånad över mängden mat jag får äta. Mer måltider men mindre lunch/middag.
Kosten är dessutom väl komponerad så att jag slipper laga dubbla måltider till övrig familj under dessa 3 månader.
Inre hälsa
Ett stundande bröllop var precis det som behövdes för att ta denna chans. Är det någon gång man vill bli sitt bästa jag så är det till sitt eget bröllop. Och alla de som planerat bröllop förstår att det är en utmaning med heltidsjobb, barn och träning. Jag vill ju inte försaka något av detta och behöver hitta ett sätt att behålla lugnet, planera väl och njuta, för det ska ju vara roligt att gifta sig!
Ska livet gå ihop behöver allt klaffa, för att vara en bra kollega och arbetstagare, en bra fru och en bra mamma.
Utgångsläge
Susanne är i bra form sen tidigare, hon är igång och tränar regelbundet och ganska målinriktat. Hon är medveten om vad hon äter men det jag som coach har fokuserat på är att ge henne en struktur där maten mer möter hennes träning dvs tillräckligt med kolhydrater, nog med fett och en bra balans över dagen för att hon aldrig ska behöva gå hungrig eller bli sötsugen. Jag vet att hon gillar gymet så det känns kul att hon ändå ser framemot konditionspassen, jag har pusslat för att göra dem roliga och varierande!
För att toppa formen när man redan har en bra allroundform krävs oftast att man är beredd att kliva lite utanför sin komfortzon, lägga till några tuffare pass och även öka på intensiteten i passen. Det ska bli superkul att se hur Susanne upplever de pass jag satt ihop till henne!
Såhär ser utgångsläget ut
Jag kommer uppdatera er varje vecka om hur det går för Susanne och en gång i månaden får ni en lite större uppdatering med bilder och mått. Jag tycker det är intressant att dela både hur hon upplever träningen och kosten men också hur hon förändras mentalt under dessa månader, vi kommer jobba mycket med tankesätt, motivation och hur man skapar bra rutiner för olika beteenden.
Nu kör vi!
16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *