Kvinnohälsa,  Livsinspiration,  PT online,  Webkurser

3 månader för mig- en vecka har gått!

Då har första veckan av min tre månader långa webkurs "Tre månader för mig" gått och deltagarna är igång. Idag har jag fått rapporter från dem om hur det går och här är några av deltagarnas tankar.

"Ett av mina fokusområden denna veckan var att pusha mig ut ur komfortzonen och det har jag verkligen gjort varje pass, tack!"

"Det här är det bästa jag har gjort! Ärligt Madde, jag är SÅ tacksam. Tack tack tack! Jag är mätt och inte sugen på godis. Måltiderna är stora och mättande. Jag är fortfarande supertaggad!"

"Upplever det som väl avvägt. Jag är hungrig ibland på kvällarna men det är absolut hanterbart. Jag har också känt mig energifylld och stark. Det har varit lärorikt och på det hela taget känns det väldigt bra."

Susanne som ni kommer få följa här i bloggen hela kursen skriver bland annat såhär:

"Jag har varken känt sötsug eller hunger på hela veckan.  Min mage har vart lugn, vanligtvis kommer jag hem från jobbet hungrig och uppsvälld i magen, trycker i mig något snabbt och åker sedan ner till gymmet. Hemma igen är jag superhungrig och äter mycket, mer än jag behöver mest troligt och det är bara för att magen skriker efter mat. Under veckan har jag åkt ner till gymmet utan att ha känt hunger och kommer hem hungrig, men utan hungerpaniken, lagat eller värmt maten och ätit en portion och vart nöjd. Någon dag har jag sparat halva mellanmålet och tagit senare på kvällen.

Det har krävts en bra planering för att få ihop hela menyn, jag har kokat ägg och lagt i kylen så att det alltid finns, delat upp keso och kvarg i burkar om rätt mängd för att enkelt bara kunna plocka fram. Familjen har i stort sett ätit precis det jag har ätit med undantag från bönpasta och quinoa. Bönpasta var en upplevelse minsann, den får jag nog vänja mig vid att äta. I övrigt var det ju vanlig husmanskost. Är man lite kreativ kan man ändra om tillagningen på maten, dvs. samma ingredienser och mängd men olika utföranden.

Jag har vart så pepp på träning hela första veckan och kan inte säga annat än att det bara har vart roligt. Till och med intervallerna har vart roliga och tro det eller ej men jag ser fram emot morgondagens intervallpass på löpbandet. Då jag tränar 6 dagar i veckan, med 100% jobb och 2 småbarn krävs det att hela familjens planering går ihop. För att frigöra kvällar hemma får jag istället köra ett pass på morgonen i veckan. Förra veckan gjorde jag dock ett uselt val, tog benpass på tom mage inte tillräckligt utvilad efter intervallpass på löpbandet kvällen innan, ovan vid löpning att tillägga. En lärdom rikare, välj morgonträning med en liten muskelgrupp istället."

Som coach tycker jag mig se några tendenser hos alla deltagare.

  • Många påpekar att de fått träna mycket hårdare denna vecka än de brukar och det tror jag är vanligt, att vi gärna blir lite bekväma i vår träning och då stannar tyvärr resultatet av. En sån här kurs är en nyttig motivationskick att ta i mer än vanligt!
  • Många är förvånade över mängden mat de ska äta. Tyvärr finns fortfarande många förutfattade meningar om att man måste svälta och leva på typ pulversoppor och proteindrinkar för att komma i form så det känns kul att få ge alla dessa kvinnor en anna bild av hållbar viktnedgång! Alla har såklart inte som mål att gå ner i vikt men många vill gärna tighta till sig lite.

N kör vi en ny vecka och jag håller tummarna för att peppen håller i sig för allihop!

19

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *