Kvinnohälsa,  Webkurser

3 månader för mig- vecka 3

Då är vi inne i vecka 4 och deltagarna har klarat av snart 1/3 av sin utmaning. Motivationen går upp och ner, som den oftast gör men jag räknar med att ett annat lugn kommer infinna sig månad två, då börjar rutinerna sitta och man ifrågasätter inte hela tiden "ska jag verkligen göra detta hälsosamma val, eller ska jag falla tillbaka på min vanliga rutin?".

Susanne som vi får följa här i bloggen säger såhär om vecka 3:

"Träningsmässigt så känner jag att det går bra! Har motivation till varje pass och har genomfört alla veckans pass (alla pass dessa 3 veckor kan tilläggas) kanske inte exakt i den ordningen som schemat legat men med planering är alla pass genomförda. La även in ett extrapass i lördags. 
På tre veckor är det ett pass som energin inte vart riktigt hundra och det var söndagspasset. 
Jag hade ätit frukost för tidigt, inte hunnit äta ett mellanmål och körde på med ett hejdundrande pass. Kände ganska tidigt att energin inte var på min sida. Så är det ibland, det går inte att hänga läpp för det utan det är bara att blicka framåt och ta nya tag.
Och vilken revansch jag fick igår! Körde mina backintervaller och var ganska stel i låren när passet var genomfört. Joggade ner mina 5 minuter, 5 ljuva minuter där låren sakta men säkert blev mjukare. Sprang på lite till, och lite till och när jag kommit upp i 7 km så kände jag att det fanns energi till att fortsätta, jag hade heller ingen känning, varken i vader eller i ljumskar som tidigare intervallpass. Jag bestämde mig för att ta sikte på 10 km och det gick! 
Maten går bra den också. Blir absolut inga överdrifter på min fria dag. Den la jag i söndags då det vankades brunch med gänget och det var bara den som stack ut ur schemat den dagen, det var heller inte massa onyttigheter på tallriken. 
Jag tror att det mesta handlar om inställning. Hade jag inte velat ta avsteg från mina rutiner så hade jag ju inte hoppat på denna möjlighet. 
3 månader är ju en baggis va 😉 Enligt någon forskare tar det 66 dagar att skapa en ny vana...
Är verkligen till freds i livet nu. Mindre stressad trots att jag jobbar många kvällstimmar. Prioriterar saker som jag och min familj mår bra av. 
Sen har jag ju detta program som ursäkt för att träna 😉 
Snart 1/3 avklarad, en bra första månad! "
8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *