Kvinnohälsa,  Webkurser

Klimakteriesmart- för en starkare resa genom klimakteriet!

Äntligen öppnar anmälan till hösten omgång av min webbkurs Klimakteriesmart! En chans för dig som befinner dig i klimakteriet eller förklimakteriet att ta ett helhetsgrepp kring din hälsa med både kost, träning, sömn, stress, självkänsla och alla andra bitar som påverkas när hormonerna sviktar och kroppen förändras. Kursen som ger dig alla redskap du behöver i form av både mental och fysisk styrka!
KLIMAKTERIESMART- för en starkare resa genom klimakteriet
Start 18 september
6 månader
  • Träningsprogram som byts ut varje månad (två styrkepass/vecka samt ett pass rörlighet och bål). Styrkepassen kräver gym (skivstång och hantlar), rörlighet och bål går att utföra hemma. Styrketräning i klimakteriet är otroligt viktigt för att bibehålla muskelmassa men också för bättre stresshantering, bättre sömn, stärkande av skelettet, jämnare humör, sänkt blodtryck och mycket mycket mer! Rörlighetsträning och bålträning är extra viktigt i klimakteriet då hormonernas obalans gör oss stelare och mer instabila, vilket behöver motverkas med specifik träning.
  • Kostschema med nya recept varje månad. Här tillåts inga svältdieter då dessa sätter ännu mer press på kroppen i en redan påfrestande period av livet. Önskar du viktnedgång så hjälper jag dig självklart med det men på ett lugnt och balanserat sätt där kroppen mår bra hela tiden! Maten anpassas efter varje deltagares kaloribehov, allergier och matpreferenser.
  • 10 olika föreläsningar under kursen av meriterade coacher med specifik kunskap inom just klimakteriet. Jag har tagit in såväl externa föreläsare samt att jag själv kommer hålla i ett stort antal föreläsningar. Räkna med en föreläsning ca varannan vecka hela kursen! Jag är såklart också utbildad "Stark genom klimakteriet-coach" hos Monika Björn samt har arbetat med kvinnor i klimakteriet och förklimakteriet de sista åren.
  • DESSA FÖRELÄSNINGAR INGÅR BLA

-"Hur kan hormontillskott hjälpa dig genom klimakteriet och vilka andra möjligheter finns?" av läkare på Womni, privatmottagning med inriktning på kvinnohälsa och kllimakteriet

  • Klimakteriet 101, vad är det som händer?!- Monika Björn
  • Frågor och svar- Monika Björn
-Samantha Fernandez driver sen många år Boråsmassagen och hon är utbildad massör, pt, löpcoach mm och såklart utbildad inom lymfmassage samt certifierad STARK GENOM KLIMAKTERIET-coach! Hon kommer att prata om hur lymfmassage kan hjälpa kroppen att minska på de vätskeansamlingar som ofta uppstår i klimakteriet samt visa olika övningar som ni själva kan göra hemma för att just stötta lymfsystemet.
-Grundläggande kostlära
-Viktnedgång under klimakteriet?
-Kost specifik för klimakteriet
-Rörlighet, varför blir vi stelare och hur motverkar vi det?
-Vilken typ av träning passar och vad bör du undvika?
-Kosttillskott i klimakteriet?
-Vad händer med sexlusten?!
-Frågor och svar
  • Gemensamt community med chattgrupp där jag finns tillgänglig hela kursen för alla frågor och funderingar!
  • Veckovisa arbetsuppgifter med fokus på stresshantering, mindfulness, sömnkvalitet, självkänsla och ångest, problematik som ofta uppstår när hormonerna förändras och kroppen tappar sin forna energi och livslust. Här är syftet att ge er redskap för att kunna hantera de tankar och känslor som uppstår i samband med att östrogenet går ner på i princip noll, progesteronet sjunker och ofta även testosteronet minskar, otroligt viktiga hormoner för självkänsla, energi och motivation!
Kostnad för kursen endast 1295 kr/månad, betalas månadsvis på autogiro i förskott, inga andra kostnader tillkommer.Har ni frågor om kursen så maila mig på 
Varmt välkomna!
1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *